Gepost op

Wat is Ruckus Unleashed?

Wat is Ruckus Unleashed?

Ruckus Unleashed is een nieuwe ontwikkeling in het ZoneFlex platform, de Ruckus access points. Het maakt het mogelijk om een draadloos netwerk gemanaged te draaien zonder gebruik van een seperate virtuele of hardwarematige controller. Dit drukt de kosten van het draadloos netwerk, doordat geen extra licenties en hardware nodig is. De Unleashed variant van het access point is zonder meerprijs te verkrijgen.

Behalve de prijs, heeft Unleashed nog een paar voordelen. Het netwerk wordt automatisch opgebouwd en uitgebreid door middel van laag 2 discovery. De access points vinden elkaar dus automatisch en gaan fungeren als een netwerk. De master van dit netwerk zorgt dat alle access points beschikken over dezelfde firmware versie en dezelfde configuratie. Een unleashed netwerk is daardoor eenvoudig te managen door de uitstekende GUI en biedt een aantal goede tools aan om een of meerdere draadloze netwerk aan te maken. Dit is niet beperkt tot een simpel netwerk, maar de firmware maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld een gastennetwerk te creëren, social login te realiseren en te monitoren met SNMP. In feite is Unleashed een verzameling van features van de ZoneDirector.

Unleashed kent ook enkele beperkingen, omdat het controller aspect ingebakken zit in de access points. Sommige typische enterprise functies zitten er niet. Denk daarbij aan laag 7 applicatieherkenning, uitgebreide statistieken en rogue AP detection of interference monitoring. Een Unleashed netwerk is beperkt tot 25 access points en is daarmee ook in grootte wat beperkt.

Toch bieden bovenstaande voor- en nadelen een prima netwerk aan voor een MKB-omgeving. Samen met Laumen Project Support zijn Unleashed access points ingezet bij klanten zoals een basisschoolgemeenschap en in horeca, omdat de features voldoende zijn voor deze omgevingen en de prijs zeer scherp is voor de kwaliteit van het draadloze netwerk.